НАЧАЛО БЪЛГАРИЯ 85 000 ученици ще получат по 150 лева до края на август

85 000 ученици ще получат по 150 лева до края на август

Семействата на над 85 000 деца, записани в 1. и 8. клас или продължаващи обучението си във 2., 3. и 4. клас, ще получат половината от еднократната помощ за ученици до края на август. Пълният размер на помощта е 300 лева. Втората част ще бъде изплатена след започване на втория срок, ако детето продължи да учи. 

Благодарение на приетото по предложение на Министерството на труда и социалната политика изменение в Закона за семейните помощи за деца, за учениците, продължаващи обучението си във 2., 3. и 4. клас, не се изисква вече удостоверение от училището, че са записани в съответния клас. Всички подадени до момента заявления, към които е липсвало такова, се преразглеждат по служебен път.

За учениците от 1. и 8. клас остава изискването за представяне на удостоверение от училището, че са записани в съответния клас, за да бъде изплатена помощта преди началото на учебната година. Причината е, че в тези класове има предварително записване, тъй като са начало на нови етапи в училищното образование. В случай че не бъде представено удостоверение от училището, сумата за първия срок ще бъде изплатена след започване на учебната година, тъй като Агенцията за социално подпомагане получава по служебен път данните за записаните за съответната учебна година ученици най-рано на 5 октомври.

Заявления за еднократна помощ за ученици се подават до 15 октомври.

ПРЕДИШНА НОВИНАПредлагат втора дата за изпитите след 7. клас
СЛЕДВАЩА НОВИНА“Възраждане” издига Климент Шопов за кмет на Сливен