Безплатните тренировки по плуване за начинаещи във водния спорт деца и младежи започнаха, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. На 19 февруари първата група от 30-ина ученици бе посрещната в общинския покрит плувен басейн. Лицензирани треньори проведоха едночасови занимания с първокласници от ОУ „Д-р Иван Селимински” и ОУ „Елисавета Багряна”. Малчуганите се забавляваха в безопасна и комфортна среда.

Както вече ви информирахме, инициативата за популяризиране на плуването като здравословен начин на живот и полезно оползотворяване на свободното време се осъществява от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Община Сливен. Превантивната програма е насочена към деца и младежи, които не са обучени да плуват или биха искали да подобрят уменията си. Безплатните тренировки се финансират от Комисията. Децата и младежите заплащат единствено таксата за вход.

Предоставената възможност предизвика голям интерес. Записаха се 317 деца и младежи от 1 до 10 клас от почти всички училища в града. Тренировките ще се провеждат всеки работен ден от 16 до 17 часа по график до 29 май включително. Всеки път треньорите ще работят с група от над 30 ученици. Това означава, че всяко записано дете ще може да се обучава минимум 2 пъти месечно. „Изключително сме удовлетворени, че толкова родители и деца подкрепиха програмата. Имаше наплив от желаещи и графикът за тренировките бе направен така, че да включим всички. Работим за увеличаване на кратността на тренировките и за включване на по – голям брой деца”, коментира зам. кметът Пепа Чиликова, която е председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

ПРЕДИШНА НОВИНАДо 25 февруари шофьорите, надвишили новото ограничение на скоростта по „Банско шосе”, няма да бъдат глобявани
СЛЕДВАЩА НОВИНААвария остави целия град без парно и топла вода