Забавленията на ледената пързалка в Сливен започнаха. В 9 часа в неделя започна хокейният мач между ветераните от Клуб „Химик“ в Стара Загора и отбора на домакините. На леда се срещнаха различни поколения, влюбени в този спорт. Гостите от Града на липите – мъже на възраст между 50 и 60 години, показаха опит и класа. В сливенския тим преобладаваха младежите. Беше включено и подкрепление от старозагорски авторитети, а наравно с тях шайбата посрещаше 11-годишният Стелиан Стефанов от Сливен.

„Той е най-малкият участник и е нашият талисман“, каза Деян Димитров от „Химик“, организатор на хокейната среща. Момчето е на ледената пързалка в града още от 2018 година, когато бе монтирано за първи път съоръжението.  Стелиан се е обучил с помощта на екипа, стопанисващ пързалката, и на ветераните от хокейния клуб.  Освен него има и други момчета, които изкарват цялото си свободно време на леда. „Разбира се, трябва да се отбележи заслугата на Общината за това, че е създала тези условия за децата! Забелязваме, че тук, в Сливен, има много деца, които желаят да спортуват на леда. Горещи благодарности и от нас“, каза още Димитров.

В мача се представиха достойно и двата отбора. След това опитните хокеисти споделиха техники с по – младите си колеги. Договорката е, че те ще се срещат на леда в Сливен всеки уикенд през следващите седмици.

Шоуто продължава и в следобедните часове на 3 декември. От 16 часа състезатели от Клуба по фигурно пързаляне „Ледени искри“ – София ще помагат на начинаещите, а на тези, които не посещават за първи път зимна пързалка, ще показват нагледно как да се справят по – добре. В 18 часа ще започне атрактивен спектакъл на „Ледени искри“. Зрителите ще наблюдават високото спортно майсторство на младите надежди от един от най-добрите български отбори.

ПРЕДИШНА НОВИНАДъждът не спря нито „Ледени искри“, нито любителите на фигурното пързаляне
СЛЕДВАЩА НОВИНАИменици гостуват на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева на Никулден