По случай предстоящата Седмица на гората и Международния ден на водата 22 март, “Югоизточно държавно предприятие” ДП гр. Сливен и “Водоснабдяване и канализация-Сливен” ООД проведоха съвместна акция за залесяване на фиданки на територията на горски стопанства в обхвата на предприятието.

Горски служители от ЮИДП, ТП “ДГС Сливен” и ТП „ДГС Твърдица“, заедно с представители на “ВиК-Сливен” ООД и доброволци засадиха близо 500 дръвчета от обикновен явор и бял бор.

В инициатива се включиха още кметът на Община Твърдица Мария Гвоздейкова-Златева, директорите на ДГС-Сливен инж. Ивайло Русев и ДГС-Твърдица инж. Коста Ашламов, както и директорът на “ВиК-Сливен”ООД  инж. Пламен Трифонов и ръководителят на “ВиК-Сливен” район Твърдица Стоян Пухтов.

Всички участници се обединиха около тазгодишното мото на Седмица на гората – “Гората е живот…и обща отговорност!”. Опазването и поддържането на чисти водни ресурси и горски територии, с цел смекчаване на екологичния отпечатък върху природата, трябва да е приоритет за всеки един от нас.

ПРЕДИШНА НОВИНАКметът на община Котел откри новопостроеното крило на ОУ „Кап. Петър Пармаков“ в Градец
СЛЕДВАЩА НОВИНАКотленката Гергана Лазарова е сред отличените ученици на националното ниво на конкурса „Наследник съм на…“