Четири общински училища ще получат средства от Министерството на образованието и науката за изграждане на нови или ремонт на съществуващите спортни площадки. Проекто-предложенията на образователните институции, подадени съвместно с Общината, бяха одобрени по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински училища /2024 – 2026/. Общата стойност на предвидените дейности възлиза на 469 хил. лева, а общата площ на терените е 3 654 кв. м, съобщиха от общинския пресцентър.

В ОУ „Д-р Иван Селимински” в Сливен, където учат 586 деца, ще бъде построена нова спортна площадка за 200 хил. лева. На нова спортна площадка ще се радват и 129-те ученици от първи до четвърти клас в НУ „Христо Ботев” в с. Чинтулово. Стойността на обекта е 80 хил. лева.

Ремонти на вече съществуващите спортни площадки ще бъдат извършени в ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в Сливен и в ОУ „Христо Смирненски” в гр. Кермен. Средствата, които ще бъдат предоставени, са съответно 124 хил. и 65 хил. лева. Придобивката ще зарадва близо 300 деца в двете училища.

ПРЕДИШНА НОВИНААвария остави целия град без парно и топла вода
СЛЕДВАЩА НОВИНАМартеницата – да запазим традицията жива