Мистичният Котленски Балкан е запазил девствената си природа и това го прави идеално място за фотолов и орнитоложки туризъм през всеки сезон. Това посочиха днес лекторите на презентацията „От връх Баба Вида до Кипиловското кале“, която се проведе в залата на Туристическия информационен център в Котел.

Фотоловът или „преследване“ на най-красивия и въздействащ кадър се е превърнал за близо 10 години, както в спорт, така и в професионално и любителско занимание за много хора, споделиха момчетата и момичетата от местната гимназия. За разлика от традиционния лов, фотоловът не унищожава природата и животните, а ги „запечатва“ в красиви снимки за спомен. Балканът над Котел пък предлага точно това – спиращи дъха панорами и безброй природни кътчета, скрити от очите на обикновените хора, които са идеална предпоставка за различни видове алтернативен туризъм.

Дали гостите на Котленския Балкан ще имат търпение да търсят животински видове, за да бъдат заснети в техните естествени местообитания и среда или ще имат желание да чуят легендата за смелата Вида, чието име носи върха, извисяващ се край Котел, не се знае, но е важно да се насладят на гледките и природата, които ще се открият пред тях по време на прехода им към „Хърсовград“ (Кипиловско кале), Урушки скали и „Талим таш“, и в резерватите „Орлицата“ и „Ардачлъка“.

ПРЕДИШНА НОВИНАДецата са различни като цветята, но събрани заедно, правят една красива градина
СЛЕДВАЩА НОВИНАУдължава се срокът за избор на победител в конкурса за туристическо лого на град Сливен