За поредна година учениците от СУ „Йордан Йовков“ с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, отбелязаха Деня за борба с тормоза в училище, познат още и като „Ден на розовата фланелка“.

Учениците от начален етап се представиха с литературно-музикална програма, в която отправиха своите послания против агресията и тормоза в училището.

Прозвучаха песни за приятелството и вълшебните думи, които бяха изпълнени от учениците в 3. а и 2. а клас, с класни ръководители г-жа Събина Кутрова и г-жа Мария Грунова. А учениците от 2. б клас с класен ръководител г-жа Бояна Данева изнесоха рецитал.

Директорът на училището г-жа Диана Кънева поздрави учениците и награди най – добре представилите се в конкурса „Моето училище, място за учене, игри и приятелство“. В него се включиха учениците от начален етап, които представиха 62 рисунки. Сред отличените рисунки са тези на учениците: Владимир и Георги Стайкови от 1. б клас, Бориса Димитрова от 1. а клас, Илияна Хисапчиева от 2. а клас, Анелия Василева и Ана-Мария Стоянова от 2. б клас, Мадлен Георгиева, Алина Шуляк, Михаил Димитров от 3. а клас, Йоана Стайкова от 4. а клас, Никол Маринова и Неделина Добрева от 4. б клас. Най-активни бяха учениците от 3. а клас с класен ръководител г-жа Събина Кутрова. С постер, посветен на събитието се включиха и учениците от група ЦОУД – 4. клас с ръководител г-жа Таня Чотова.

Най-добрите рисунки са изложени във фоайетата на училището.

Учениците в прогимназиален и гимназиален етап се съревноваваха в направата на постер на тема: „ Не на насилието – Да бъдем приятели!“. Надпреварата спечелиха учениците от 9. а клас Габриела Стефанова, Веселин Стоянов, Николай Станчев и Венцислав Колев.

Отбелязването на „Деня на розовата фланелка“ завърши с български народни хора, в които се включиха учениците и педагогическия състав.

“С всяка изминала година, отбелязването на този ден се превръща в една добра традиция за нашето училище,  подходящ повод да поговорим за приятелството, да обединим усилията си  и заедно да се противопоставим на проявите на тормоз и агресия, и да не се страхуваме да споделяме с другите, ако някой си позволи да нарани нашето достойнство”, коментира директорът на училището Диана Кънева. 

 

ПРЕДИШНА НОВИНАВ Кермен започва изграждането на нов пътен и пешеходен надлез
СЛЕДВАЩА НОВИНАМБАЛ “Д-р Иван Селимински”- Сливен търси да назначи медицински сестри и акушерки