НАЧАЛО СПОРТ Утре Сливен посреща участниците в Международната колоездачна обиколка на България

Утре Сливен посреща участниците в Международната колоездачна обиколка на България

За поредна година Сливен ще посрещне състезателите от Международната колоездачна обиколка на България. Юбилейното, 70-о  издание, стартира на 26 август в София, където бяха представени и отборите. В Сливен, който е етап от обиколката, те се очаква да пристигнат на 30 август. В тази връзка и съгласно програмата на състезанието, ще бъде създадена временна организация на движението. Утре, от около 15.30 ч., ще бъде затворен за движение главен път I-6, в участъка от пътен възел „Петолъчката” до Детелината в района на кв. „Речица”. Движението ще бъде възстановено веднага след преминаване на колоната. 

От 16 до 17.30 ч.  ще бъдат затворени за движение следните улици в град Сливен – ул. „Банско шосе”, бул. „Цар Симеон”, бул. „Цар Освободител”, до сградата на Община Сливен, където се очаква да бъде финалът на етапа. По традиция участниците ще бъдат посрещнати от кмета Стефан Радев.

Последният етап на Обиколката Сливен – Шумен ще стартира на 31 август, около 12.45 ч. пред Община Сливен.  По тази причина, от 12.30 ч., ще бъдат затворени за движение следните улици в град Сливен – бул. „Цар Освободител”, пред сградата на Община Сливен, ул.„Г.С. Раковски”, бул. „П. Хитов” и пътят към селата Ичера и Градец. Движението ще бъде възстановено поетапно след преминаване на колоната. 

Над 700 км е общият пробег в петте етапа. Тази година участват състезатели от 28 държави. Има традиционни участници, представители на 4 клуба от България плюс национален отбор.

ПРЕДИШНА НОВИНАСтефан Радев: Бюджетът за 2023 г. покрива всички функции и направления на Община Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАПисателят Милен Русков е носител на наградата „Добри Чинтулов“ на Община Сливен за 2023 г.