НАЧАЛО СЛИВЕН С панихида и факелно шествие Сливен почете Апостола на Свободата

С панихида и факелно шествие Сливен почете Апостола на Свободата

Сливен отбеляза 151-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата с панихида и факелно шествие. Под звуците на Военния духов оркестър над 200 гимназисти от училищата в града преминаха с факли в ръце по пешеходната зона и се отправиха към паметника на Васил Левски на едноименния площад. С тях бяха кметът Стефан Радев, заместниците му Пепа Чиликова и Стоян Марков, представители на Клуб „Хаджи Димитър“ към Национално дружество „Традиция“, учители, граждани.

От името на участниците в шествието и на признателните сливналии, ученици от Художествената гимназия поднесоха гирлянд пред паметника на Левски. Почетен караул бе даден от клуб „Хаджи Димитър“. Актьорът Димитър Марков припомни известни думи на Апостола – поръка към поколенията. С едноминутно мълчание бе отдадена почит към националния герой, посветил себе си на Отечеството, да му служи до смърт и да работи по народната воля.

Днес, от 11 часа, пред паметника на Васил Левски на площада, който носи неговото име, ще се състои общоградска възпоменателна церемония с ритуал за поднасяне на венци и цветя.

ПРЕДИШНА НОВИНАД-р Милена Ченкова: Левски ни завеща примера как думите трябва да се превръщат в дела
СЛЕДВАЩА НОВИНАГЕРБ-Сливен се включи в общоградската възпоменателна церемония по случай 151 години от гибелта на Левски