Ученици от 7а клас при СУ „Георги Ст. Раковски”, деца от творческо обединение „Дарования” при народно читалище „Съгласие-Напредък” и библиотека „Петър Матеев”, както и членове на местния клуб на инвалида се обединиха и всеобщо се преклониха пред великото дело на Апостола на българската свобода – Васил Левски.

Децата, учениците и членовете от клуба сведоха глави в едноминутно мълчание и  чрез литературно-музикален спектакъл,  казаха: „Благодарим ти, Апостоле, че те е имало!”. Спектакълът включваше откъси от творчество на Иван Вазов, посветено на Апостола, както и стихове на други български автори.

Пред събралите се котленци, сред които бяха зам. кметът на община Котел – Шериф Куванджъ и директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности” – Десислава Пепелишева, беше представена и музикална програма. Тя включваше песни, посветени на Левски: „Песен за Апостола”, „Дяконе свети”, „Дяконе, слънчево име” и „Кажи ми гордо”.

В края на събитието, стана ясно, че още един възпитаник на средно училище „Георги Ст. Раковски” е бил високо оценен от публиката на националния конкурс за рисунка, организиран от народно читалище „Васил Левски”, с. Климент, общ. Карлово. Това е ученичката от 9в клас Мейрем Мустафова, която е представила реалистичен портрет на Левски, рисуван с молив.

ПРЕДИШНА НОВИНАОбщина Котел организира възпоменателно честване за Апостола на Свободата
СЛЕДВАЩА НОВИНАДо 25 февруари шофьорите, надвишили новото ограничение на скоростта по „Банско шосе”, няма да бъдат глобявани