Уважаеми съграждани,
На 5 юли отбелязваме 145 години от подписването на Указ №1 от княз Александър Батенберг, с който се създава Министерство на вътрешните работи и се поставят основите на държавността в следосвобожденска България.  
За близо век и половина МВР преминава през различни исторически превратности с епизоди на спадове и на възход, но винаги със стремеж да доказва, че е една добре работеща институция. Институция, отстояваща принципите, заложени в годините на Освобождението, завещани ни от революционери, общественици, хуманисти и родолюбци, милеещи за българското и работещи за силна и независима България.
През всичките години вътрешното ведомство е било натоварено с много отговорности и към него е имало големи очаквания. В нашата ежедневна работа се стремим да гарантираме бърза реакция, гъвкавост, резултатност, отзивчивост и разбиране. Стремим се нашата работа и резултатите, които постигаме, да бъде на висотата на Вашите очаквания. 
Скъпи колеги,
За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по случай 145 години от създаването на Министерство на вътрешните работи.
В празничния ден изказвам благодарност към Вашия труд, професионализъм  и всеотдайност.   Да работиш в МВР не е лека задача. За това са нужни сърце и душа. Необходими са лични качества, много усилия, последователност и най-важното – вяра на всеки един от нас в избрания професионален път, независимо от предизвикателствата, пред които се изправяме. 
Пожелавам Ви здраве, много късмет и щастие на Вас и Вашите семейства! 
Изказвам благодарност към всички партньори, които ни помагат в опазване на законността и реда в нашия град – прокуратура, съд, кметове, държавни институции, неправителствени организации , медии и граждани.
Убедени съм, че постигнатите добри резултати се дължат на общите ни усилия.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ПРЕДИШНА НОВИНАПоздрав на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева към служителите на МВР
СЛЕДВАЩА НОВИНАСъбор и храмови празници в Раково и Градско на 6 и 7 юли