Кметът Стефан Радев изпрати съболезнователен адрес до Светия синод на Българската православна църква. В него той посочва, че новината за кончината на Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски е тежка за всички българи, защото са изгубили духовния си баща и раздялата с него ще е трудна.

„Ще го запомним с неговите благост и кротост, посланията му да пазим в сърцата си светлината и мира, смирението и любовта към Бога. Човеколюбието и добротворчеството му, вярата в единството оставят следа във всеки вярващ човек”, пише кметът.

Той припомня, че само преди два месеца Сливен изгуби и своя духовен водач – митрополит Иоаникий.

„Вярвам, че ще преминем през тези тежки изпитания единени, с примера, който ни даваха, с мъдрост и мисъл за доброто”, добавя Стефан Радев.

След новината снощи за кончината кметът написа в своята страница във Фейсбук, че Главата на Българската православна църква е напуснала този свят завинаги, за да продължи духовния си път при Бог, на когото бе посветил живота си.

„Светла да е паметта на Негово Светейшество Неофит! Поклон!”

ПРЕДИШНА НОВИНАУтре Румен Радев ще връчи мандата на ГЕРБ-СДС
СЛЕДВАЩА НОВИНАКоста Каранашев: Патриарх Неофит посвети живота си за съхраняване на християнските ценности и ще остане запомнен със своята духовна сила и добротворство