Община Сливен ще предостави на ЕВН терен за поставяне на мобилно съоръжение в квартал „Надежда“, което ще осигурява електрозахранване до изграждането на нов трафопост. Това заяви кметът Стефан Радев по време на среща с представители на ръководството на електроразпределителната фирма в Сливен – Ангел Стратиев – ръководител на КЕЦ и Росица Павлова – ръководител на звено „Присъединяване на нови клиенти“.

С мобилния трафопост ще се реши по-бързо проблем на жителите в квартала, които протестираха срещу често спиране на тока и затрудненията, произтичащи от това за тях.

Ангел Стратиев заяви, че прекъсване на електрозахранването се налага заради претоварване на мрежата поради високо потребление, особено в по-студените дни. Дружеството планира подмяна на кабели и изграждане на нов трафопост, за да се компенсират товарите, които не са предвидени за квартала. Това обаче изисква време и не може да се случи веднага.

„За да са спокойни хората в квартал „Надежда“, че се взимат мерки за увеличаване на капацитета на мрежата, ние предлагаме бързо решение докато се построи нов трафопост. Община Сливен ще предостави на ЕВН терен за временно поставяне на мобилно електрозахранващо съоръжение, което ще работи до изграждане на новия трафопост“, каза кметът.

На срещата присъства и главния архитект на Общината Виктор Дойчинов.

ПРЕДИШНА НОВИНАБезплатни уроци по плуване за децата в Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАКметът Стефан Радев е сред говорителите на Регионален форум на местните власти, който се провежда в Бургас