Спектакълът „Две италиански академии в Сливен” развълнува присъстващите любители на оперното изкуство в зала „Сливен” в четвъртък вечерта.

В концерта, организиран от Община Сливен, се включиха Матео Манчини – баритон, от Академия на Майските музикални дни във Флоренция и Юхи Шин – сопран, от Академия Доницети, Милано. Специално участие взе световната звезда, родена в Сливен Татяна Шиварова – сопран, която е водещ майсторски класове в двете академии. На рояла – Марцио Фуллин.

Сред зрителите бяха домакините на събитието кметът Стефан Радев и зам.-кметът Пепа Чиликова.

Артистите изпълниха по неповторим начин Ария на Неда из операта „Палячи” от Р. Леонкавало, Ария на Мими от III действие на операта „Бохеми” от Дж. Пучини, Ария на Графа из операта „Сватбата на Фигаро” от В. А. Моцарт, Ария на Леонора от I действие на операта „Силата на съдбата” от Дж. Верди и много други. Татяна Шиварова и Матео Манчини изпълниха Дует на Нотингам и Елизабета из операта „Роберто Деверьо” от Г. Доницети. Оперната прима и Юхи Шин пяха заедно „Баркарола” из операта „Хофманови”, разкази от Ж. Офенбах. От рояла на Фуллин прозвуча „Ноктюрно N°1″ – опус 15, „Импровизо N°3″ от „Четири импровизи” – опус 90 на Ф. Шопен.

ПРЕДИШНА НОВИНАКметът Стефан Радев пожелава светли празници на жителите на община Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАНавръх Рождество в Сливен – Коледно веселие