НАЧАЛО СПОРТ Сливен отново ще бъде част от Международната колоездачна обиколка на България

Сливен отново ще бъде част от Международната колоездачна обиколка на България

Участници от 28 държави си дават среща в юбилейната, 70-а Международна колоездачна обиколка на България. И тази година Сливен ще бъде част от престижната спортна надпревара, която ще се проведе в дните от 26 до 31 август.

Стартът на пет етапната обиколка ще бъде даден в София, с пролог на Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски”. През първия ден ще има два полуетапа. Първият етап ще финишира в град Пирдоп, където състезателите ще починат няколко часа, след което следва втори полуетап.

Вторият етап от състезанието ще стартира от Троян през прохода Шипка, с финал в Казанлък. Третият етап е от Казанлък до Бургас, който е и най-дългият. Следващият ще бъде Бургас-Сливен. Финалът на етапа ще бъде пред сградата на Община Сливен на 30 август, около 17 ч.  Последният етап ще стартира от Сливен на 31 август и завършва в Шумен.  

Над 700 км е общият пробег в петте етапа. Ще има традиционни участници, представители на 4 клуба от България плюс национален отбор.

Международната колоездачна обиколка е част от спортния календар на Международния колоездачен съюз.  Тя се организира от Българска федерация по колоездене,  в партньорство с Държавния застрахователен институт /ДЗИ/.

ПРЕДИШНА НОВИНА21:0! Спартак Пловдив се подигра със Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАПървият електробус и нов тролейбус пристигнаха в Сливен