НАЧАЛО КОТЕЛ Първият звънец удари за 1700 ученици в училища от община Котел

Първият звънец удари за 1700 ученици в училища от община Котел

На 15 септември в община Котел новата учебна 2023/2024 година започна за 1700 ученици в училищата на общинско и държавно финансиране. 1446 ученици влязоха в класните стаи в деветте общински школа в котленско, а 111 от тях прекрачиха за първи път училищния праг. 254 са учениците на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” като тази година най-малките възпитаници на държавното училище са 20 ученици, записани в първи клас.

2023/2024 учебна година бе открита тържествено, с националния химн и с първия учебен звънец.

Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес до всички директори на училища, детски градини, учители, ученици, деца и родители. В него, той им пожелава напомня, че на 15-ти септември, вратите на котленските училища и тези по населените места се отварят, за да посрещнат малки и големи в чудния свят на знанието и науката. Детските градини се изпълват с глъч и усмивки, а денят се отбелязва като ден, в който се увековечава стремежа към познанието.

„Уважаеми директори и учители, възпитавайте учениците си в добро! Вдъхновявайте ги, поощрявайте креативността им, предайте им най-ценните житейски уроци! Откривайте пред тях света на новите възможности, страстта и силата да постигат мечтите и целите си! Бъдете за тях примера и опората, рамото, на което да се доверят в труден момент!

Скъпи деца и ученици, някои от вас ще прекрачат прага на детската градина и училището за първи път и ще създадат нови приятелства за цял живот! Други ще продължат да предизвикват стремежа си към знания за постигане на мечтаната професионална и житейска реализация. Каквито и да са вашите цели, почитайте и уважавайте своите учители и родители! Те са тези, които безкористно ще ви наставляват в изграждането ви като образовани български граждани и достойни жители на община Котел.

Уважаеми родители, бъдете до своите деца по пътя на израстването им като знаещи и можещи хора. Поощрявайте любопитството им, създавайте им усещането, че знанието е голяма ценност на всеки човек!“

На тържествените церемонии по повод началото на учебната 2023/2024 година присъстваха секретарят на Община Котел – Христо Карабекиров и представители на общинска администрация Котел, бивши възпитаници на училищата, учители и ученици, както и много родители.

На 15 септември в община Котел врати отвориха и детските градини, в които ще се обучават 318 деца. В детска градина „Дъга“, гр. Котел се разкри една нова разновъзрастова група, а за 4-годишните деца от село Градец към ОУ „Кап. Петър Пармаков“ се разкриха две нови полудневни групи, в задължителна форма на предучилищно образование.

ПРЕДИШНА НОВИНАС обновен училищен двор и фитнес на открито започна новата учебна година в ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”
СЛЕДВАЩА НОВИНАС вълнуващ първи учебен ден започна учебната 2023/2024 г. в Нова Загора