Първият електробус пристигна в Сливен вчера следобед в базата на “Пътнически превози”, а тази сутрин – и първият тролейбус. Това съобщи кметът Стефан Радев. Поетапно до 15 септември ще пристигнат и останалите три електробуса и пет нови тролейбуса.

Доставката е част от втория проект на Община Сливен за градски транспорт, който се финансира от ОП “Околна среда” 2014-2020 и е свързан с намаляване на вредните емисии и праховите частици. По първия проект беше обновен автобусният парк в града, като бяха закупени 27 нови автобуса. Общината ремонтира токоизправителните станции и подмени всички трансформатори. Електропреносната мрежа е с модерно електронно управление. Електробусите ще обслужват близките населени места и част от градските линии.

Продължаваме с политиката си за подобряване на градския транспорт, която започнахме още през миналия мандат, с подмяна на автобусния парк. С новите електробуси и тролейбуси работим за повишаване на качеството на въздуха и отговаряме на съвременните изисквания за намаляване на вредните емисии”, каза кметът. 

ПРЕДИШНА НОВИНАСливен отново ще бъде част от Международната колоездачна обиколка на България
СЛЕДВАЩА НОВИНАВ Комплекса за социални услуги – Сливен търсят най-доброто решение за всяко дете в риск