Кметът Стефан Радев се запозна на място с напредъка по ремонта на покрива на сградата на минералните бани. Дейностите са стъпка към бъдещите ангажименти за възраждане на комплекса.

 Част от плочата на единия корпус е отстранена и мястото се подготвя за изграждане на нова, на другия корпус плочата в момента се отстранява.

„Удовлетворен съм, че предприехме тази стъпка заради отговорността, която имаме, за да спасим сградата от разрушаване. Важно е да я съхраним. Радвам се, че има раздвижване и на частните обекти. Започнало е възстановяване на сградата на бившия ресторант „Русалка““, каза кметът.

 За проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните работи са заделени малко над 600 000 лева с ДДС. Ремонтът трябва да приключи за 200 дни.

 На територията на Сливенски минерални бани Общината е собственик само на сградата на банята, а останалите терени са държавна собственост. Има и частни имоти. Дори парцелът, в който е разположена сградата на банята, беше съсобственост между държавата и общината, което възпрепятстваше каквото и да е предприемане на инвестиционни намерения. Затова през юни тази година Община Сливен закупи от държавата въпросния парцел, за да се решават по-сериозно въпросите в имота.

 Държавата бе собственик и на още четири рушащи се сгради, в същия имот, които също бяха закупени от Общината. За закупуване на терена  от общинския бюджет бяха заделени малко над 40 хиляди лева, а за четирите рушащи се държавни сгради на неговата територия – малко над 30 000 лева. 

 През 2017 година Община Сливен създаде Географска информационна система,  която обобщава цялата информация за територията, за кадастъра, за регулацията, за специализираните карти, за вида на собственост и предназначението на имотите, включително и на минералните бани. 

ПРЕДИШНА НОВИНАПореден успех за Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“
СЛЕДВАЩА НОВИНАМаргарита Трифонова беше избрана за временен управител на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“