Много добро взаимодействие между Областната дирекция на полицията и Община Сливен отчетоха днес ръководствата на двете институции. Бяха обсъдени общите инициативи, свързани с повишаване на сигурността и безопасността на гражданите. Това стана по време на среща между кмета Стефан Радев и старши комисар Димитър Величков, по инициатива на Главния секретар на МВР – гл. комисар Живко Коцев. Целта е подобряване на съвместната работа по отношение превенция и противодействие на престъпността, пътната безопасност и сигурността на територията на общината. На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.-кметът Румен Иванов, началникът на Регионалното управление на образованието Кристиана Добрева и ръководители на полицейски звена – комисар Димитър Кикьов, началник Отдел „Охранителна полиция“ в МВР-Сливен, гл. инспектор Борис Борисов – началник РУ-Сливен, гл. инспектор Марио Климентов – н-к сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и ст. инспектор Диаманди Диамандиев – н-к група „Оперативен анализ“.

Беше представен актуален анализ на състоянието и динамиката на оперативната обстановка, спецификите по безопасността на пътя и сигурността на населението. Отчетоха се положителните практики в съвместната работа и необходимостта от надграждане на постигнатото в името на безопасността на населението.

Старши комисар Величков заяви, че по линия на оперативната обстановка се работи организирано, а всеки месец се извършват акции с цел противодействие на престъпността и движението по пътищата. Много е добра комуникацията и с изграденото видеонаблюдение в Общината, което помага при разкриване на престъпления. „Работим много добре с Община Сливен. Не оставяме възникнали проблеми да ескалират. Много добро партньорство имаме и с Регионалното управление по образованието“, каза Величков.

Кметът Стефан Радев припомни идеята за създаване на общинска полиция, която получи одобрението на комисар Величков и неговите колеги.

„Това, за което трябва да работим, е създаването на общинска полиция, за да са спокойни и сигурни хората, че се взимат мерки. Голям проблем е вандализмът. Не е редно да се руши направеното, защото всички искаме да живеем в по-добра среда и трябва да пазим създаденото“, каза Радев. Той информира, че по отношение на пътната безопасност Общината продължава да работи за подобряване на пътната инфраструктура и реализирането на проекти в тази посока, въпреки, че броят на автомобилите непрекъснато расте. Беше отчетена важната роля на Общинската комисия по безопасност на движението при решаването на казуси, свързани с пътната безопасност.

Димитър Митев информира, че в момента тече обсъждане на проект за промени в Наредбата за опазване на обществения ред, който е публикуван в сайта на Общинския съвет. Всеки, който има предложения, може да ги направи след като се запознае с предложенията за промени.

ПРЕДИШНА НОВИНАОбщина Сливен започна ремонт на двора на Спортното училище
СЛЕДВАЩА НОВИНАВ Сливен започна седмицата на гората