Червено-бяла украса донесе предмартенско настроение в Котел. Дърветата по пешеходната зона в центъра на града бяха украсени с мартеници, а щъркели от вчера вече правят компания на Пижо и Пенда край сградата на Община Котел.

В навечерието на древния български празник Баба Марта, децата от творческо обединение „Дарования” при Народно читалище „Съгласие-Напредък-1870″ и Общинска библиотека „Петър Матеев”, ученици от СУ „Георги Ст. Раковски” и членове от клуба на инвалида в Котел дариха 160 ръчно изработени мартенички. Милият жест от години е традиция за малките котленчета, но за първи път към тях, с помощ, се присъединиха Милка Иванова и останалите  членове на клуба на инвалида в общинския град.

И тази година дарението на децата беше предназначено за потребителите на услугата Домашен социален патронаж и Дневен център за стари хора, с което се цели да се внесе радост в ежедневието на възрастните жители от общината.

Ръчно изработените мартеници бяха поднесени с много желание и ентусиазъм от децата, а служителите от Домашен социален патронаж и Дневен център за стари хора благодариха и побързаха да върнат жеста. С пожелание за здраве те закичиха с мартеници присъстващите деца и пожелаха на своите съграждани здраве, щастие и повече късмет през настоящата година.

ПРЕДИШНА НОВИНАСливенски предприемач работи със световна компания за разсад на цветя
СЛЕДВАЩА НОВИНАЗа Баба Марта в община Сливен има творчески работилници, благотворителни базари, „прескочи огънче“ и много забавления