Почти двойно са се увеличили случаите на COVID-19 в област Сливен в първата седмица на годината, спрямо последната за месец декември, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

47 случая на COVID-19 са регистрирани от 1 до 7 януари на територията на областта. В сравнение с предходната седмица, когато болните с Ковид са били 27. С COVID-19 през целия месец декември са били 170 души.

От Дирекция „Надзор на заразните болести” допълват, че през първата седмица на януари в РЗИ – Сливен са регистрирани 6 нови случая на варицела. През декември няма регистрирани с това заболяване. По един човек има със скарлатина, вирусен хепатит и Ротавирусен гастроентерит.

През месец декември 2023 г. на територията на област Сливен са регистрирани девет пациенти с чревни инфекции. Два случая на ентероколит, пет на  ротавирусен гастроентерит и по един на   и колиентерит.

214 са случаите на въздушно-капкови инфекции – 22 със скарлатина, 20  с варицела, два  с туберкулоза и 170 случая с COVID-19  срещу 164 за ноември.

ПРЕДИШНА НОВИНАИвановден е!
СЛЕДВАЩА НОВИНАВ Медицински център „Верея“ си подарихме ново зрение. Отървахме се от пердето!