Фишове на стойност 12 850 лева са връчени от полицейски екипи в Сливенско днес до обяд, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.

По разпореждане на ръководството на МВР в районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица е създадена организация за връчване на издадени електронни фишове с цел повишаване на ефективността по отношение реализиране на административната отговорност за нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

При изпълнение на своите задължения патрулни полицейски екипи и служители на териториална полиция ще връчват фишове по домовете и при проверки на пътя.

От днес е в ход и специализирана полицейска операция по пътна безопасност на територията на област Сливен. Водачите се проверяват за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, валидна застраховка, редовни документи и други. Всички технически средства са в експлоатацията и следят за спазване на скоростните режими в районите с повишена концентрация на пътни произшествия.

Проверка за нарушения по ЗДвП може да се направи на интернет страницата на МВР: https://e-uslugi.mvr.bg/services/kat-obligations.

ПРЕДИШНА НОВИНАПоздравление от областния управител към ромската общност по случай Василица
СЛЕДВАЩА НОВИНАΠoздpaв oт ĸмeтa нa община Котел пo cлyчaй рoмcĸaтa Hoвa гoдинa