Дигитални художници си дават среща, за да представят своя неповторим разказ. Прескачат рамките на тривиалното, бродейки из мистичните световете на собствените си фантазии.

Докъде умението следва въображението и коя е граничната точка, в която инвенциите заживяват самостоятелно? Отговорите ще бъдат потърсени в общата изложба на младите автори Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов и Светослав Петров. И четиримата работят в сферата на  дигиталната илюстрация и концептуалния дизайн.

Те ще се опитат да дадат представа на това какво се случва, когато компютърната графика бъде пренесена в реалната среда на галерийното пространство.

Изложбата на младите автори от колектива „Четири флага” е реализирана в рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико” по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, с финансовата подкрепа на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

В рамките на проекта беше извършено реновиране на експозиционните площи в сутерена на Узуновата къща, което обхвана дейности като боядисване, подмяна на монтажните релси за окачване на картините и подмяна на осветителните тела.

Изложбата ще бъде открита на 30 март, събота, в 17.30 ч.

Община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович” канят жителите и гостите на града на едно интересно преживяване, на което посетителите ще имат възможност да се запознаят и да поговорят и с четиримата автори на изложбата.

Снимка: Facebook/ Художествена галерия “Димитър Добрович”

ПРЕДИШНА НОВИНАУчениците от Eзиковата гимназия с карнавал по Ларгото в Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАСлед „Тътени” Община Сливен преиздава „Бурята”, „И стана ден” на Цончо Родев