Възобновява се пешеходният обход в централната градска част, съобщиха от ОДМВР – Сливен. Контролът от страна на съвместните патрули с полицейски служители и Общинска охрана ще се осъществява всеки делничен ден в различен часови диапазон.

Предвид затопляне на времето и нарастване на деня се констатират все повече нарушения от страна на деца и възрастни, управляващи велосипеди и индивидуални електрически превозни средства, по централната пешеходната зона на града.

Данните сочат, че най-големият брой нарушители са деца до 16-годишна възраст, срещу които не може да се приложи административна санкция. В тези случаи се съставя акт на родителите. 

Районно управление – Сливен напомня, че минималната възраст на водача за управление на индивидуално електрическо превозно средство е 14 години – за движение само по велосипедни алеи, и 16 години – за движение по велосипедна инфраструктура и по пътища и улици, с максимално разрешена скорост до 50 km/h.

Децата до 12-годишна възраст, които използват велосипеди, тротинетки, ролери и скейтове, трябва да бъдат под надзора на възрастен, който да контролира движението им. 

ПРЕДИШНА НОВИНАОбщината отпуска стипендии на деца и младежи с изявени дарби
СЛЕДВАЩА НОВИНАМалчугани от ДГ „Калина“ гостуваха на пенсионерски клуб „Еделвайс“ в Сливен