Централната избирателна комисия ще определи името на новия председател на РИК – Сливен, след като политическите партии не се споразумяха за председателското място по време на днешните консултации, свикани от областния управител инж. Маринчо Христов.

От коалиция „ГЕРБ-СДС” предложиха Росица Тодорова да оглави РИК – Сливен. Нейната кандидатура бе подкрепа от всички партии, с изключение на ПП “Възраждане”, които направиха свое предложение  в лицето на Даниела Василева. Заради липсата на консенсус, крайното решение ще бъде взето от ЦИК.

3а заместник-председатели на РИК бяха избрани Елизабет Кендерян от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България”, Ирина Янкова от ПП “Има такъв народ” и Мария Чомпова от коалиция “БСП за България”.

С пълен консенсус бе одобрено и предложението на ДПС за секретар на РИК – Фатме Мустафова, също с дългогодишен опит в работата в комисията.

Парламентарните избори за 50-ото Народно събрание ще се проведат на 9 юни 2024 година.

ПРЕДИШНА НОВИНАБогата и интересна културна програма предлага Туристически информационен център – Котел до края на месеца
СЛЕДВАЩА НОВИНАКотел отбеляза 203 години от рождението на Раковски