Основно училище „Христо Ботев“ в Сливен отбеляза 176-годишнината от рождението на големия български поет и революционер, чието гордо име носи. На 6 януари пред сградата на училището се събраха настоящи и бивши ученици, преподаватели, родители и граждани. Прозвучаха Ботевите стихове и революционни песни. Пред барелефа на поета бяха поднесени венци и цветя.

„Делото на Христо Ботев е толкова значимо и голямо, че е трудно да се осмисли. Въпреки своите крехки 28 години, той изписва със златни букви името си в българската история. Убеден съм, че всеки от вас днес е изпълнен с гордост, защото едно от най-старите и утвърдени училища в Сливен носи неговото име“, заяви кметът Стефан Радев в поздравителен адрес до учениците и учителите.

Директорът Денко Делчев приветства присъстващите и отбеляза, че училището, като наследник на образователното дело в квартал „Клуцохор“, се стремим да работи така, че да пази и предава на поколенията паметта за тези традиции и за светлата личност на Христо Ботев. Директорът съобщи, че учениците и учителите са получили специални поздрави за празника от Боян Ботьов, наследник на Христо Ботев, правнук на брат му – ген. Кирил Ботьов.

Уважение с присъствието си изразиха ст. експерт по образованието в Община Сливен Живка Дженкова, ст.експертите в РУО – Сливен Стоян Стоянов и Ленко Кренчев, председателят на Обществения съвет към ОУ „Христо Ботев“ Станимира Гиндева.

ПРЕДИШНА НОВИНАБогоявление е!
СЛЕДВАЩА НОВИНАСтефан Радев: Сливен има 8 проекта с инвестиции за над 50 милиона лева, предвидени в държавния бюджет