Общинските съветници от Възраждане – Сливен предлагат да бъде изградена площадка за разделно събиране на отпадъци в града. Това съобщи на брифинг пред медиите народният представител Климент Шопов. 

“Днешната прессконференция е в изпълнение на обещанието, което направихме пред вас и то е да даваме отчет на свършена работата от общинските съветници на Възраждане в Сливен. За изминалите три месеца те бяха изключително активни. Внесоха пет различни предложения за гласуване в Общинския съвет”, каза още Шопов. 

Филип Кънев коментира, че направените от тяхната група промени в Правилника за организация и дейността на Общински съвет – Сливен ще доведат до по-ефективна работа и повече прозрачност в местния парламент. 

“Внесохме предложение в Наредбата за условията и реда за провеждане на обществените обсъждания на проекти по Закона за общинския дълг, предоставяйки възможност на гражданите да имат достъп до обществените обсъждания свързани с тегленето на общински дълг. Направихме и предложение за провеждането на информационна кампания свързана с правомерното изхвърляне на строителни отпадъци”, коментира общинският председател на партията и съветник Динко Ганчев. 

Според Неделчо Великов е необходимо да се обърне внимание и на образователната инфраструктура в общината. За пример той даде нуждата от изграждане на топла връзка между двата корпуса на детска градина “Детски рай” в квартал “Дружба”. 

“Групата на Възраждане беше изключително активна и ще продължи да бъде, защото ние искаме да живеем в една по-красива, по-чиста и по-сигурна среда”, заяви в заключение областният председател на партията и народен представител Климент Шопов.

ПРЕДИШНА НОВИНАБългарски фермерски съюз се присъединява към протестите и иска оставката на министър Кирил Вътев
СЛЕДВАЩА НОВИНАДнес се сбогуваме с Борислав Чакринов