3 440 лева, много приятни изживявания и незабравими емоции за малки и големи, това е резултатът от първата по рода си благотворителна гражданска инициатива в Котленско. Тя се проведе в края на месец март в село Ябланово и град Котел и премина под мотото: „Сърцедай” – младежи помагат на връстник в нужда.

Финалът ѝ пък беше сложен днес, в първия ден на Рамазан Байрам, когато учители и ученици от 11б и 11в клас при средно училище „Георги Ст. Раковски” – Котел, дариха събраните средства на Неше Коджаахмедова. Младежите пожелаха на бившата си съученичка здраве и повече щастливи дни в живота, а тя от своя страна развълнувано сподели, че жестът, който са направили за нея, учителите и учениците от любимото ѝ училище, ще остане завинаги в сърцето ѝ.

„Сърцедай” беше част от проект по „Гражданско образование” на единайсетокласници от паралелките „Туристическа анимация” и „Производство на кулинарни изделия и напитки” към местното училище, който те посветиха на своя бивша съученичка, загубила родителите си по време на ковид пандемията. Каузата беше организационно подкрепена от Община Котел и кметство Ябланово.

ПРЕДИШНА НОВИНАПроведе се общественото обсъждане на четири концепции за интегрирани териториални инвестиции с партньор Община Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАВ Котел започнаха честванията, посветени на Георги Раковски