61-годишна жена е пострадала леко при пожар в центъра на Сливен, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В 11,34 часа вчера е получен сигнал за пожар в офис на ул. „Ген. Столипин“ в Сливен. Пожарът е причинен от неправилно ползване на нагревателен уред. Пострадала е жена на 61 години, която е получила  леки изгаряния при опит да загаси огъня. Прегледана е от екип на ЦСМП и освободена за домашно лечение. Причинени са щети на офиса и 5 кв.м. от изолацията на терасата на горния етаж. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РС Пожарна безопасност и защита на населението-Сливен.

На 12 сигнала са се отзовали през изминалото денонощие дежурните екипи на РДПБЗН-Сливен. Оказана е техническа помощ при един от сигналите. Ликвидирани са три пожара в Сливенско, и по два в общините Нова Загора, Котел и Твърдица. Там са сухи треви и отпадъци.

В 19,42 часа вчера е постъпил сигнал за пожар в стая на къща на ул. „Иглика“ в Твърдица. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РС ПБЗН – Твърдица. Пострадал  е собственикът, който е получил леки изгаряния, без опасност за живота. Причината за пожара е оставен без надзор включен фритюрник. Спасени са 2 сгради. Унищожени са домашно имущество, опушени стени 40 кв.м., хранителни продукти и други. Пострадалият е на 47 години, прегледан е от екип на ФСМП-Твърдица и освободен за домашно лечение.

ПРЕДИШНА НОВИНАОбратното броене до култовия мото събор в м. „Сайганица“ е вече в ход
СЛЕДВАЩА НОВИНАСливен остава без топла вода утре заради авария