Служителите на Исторически музей – Котел, музейни експозиции Жеравна започнаха да публикуват разнообразна информация в своя собствена институционална страница в социалните мрежи. Страницата е активна и вече може да бъде намерена под името: „Музеи Жеравна“.
Тя е предназначена за настоящи и бъдещи посетители не само на музейните експозиции, но и за всички гости на балканското село.
От музейните обекти в родното село на Йордан Йовков информират, че страницата им ще предлага както интересни сведения за Жеравна, така и такива за околните населените места.
За няколко дни страницата „Музеи Жеравна“ събра над 100 последователи, а споделянията на публикуваните статии, не закъсняха. За тях се използват достоверни източници като архивни документи, вестници и снимки. След всяка публикация се посочват и имената на авторите, предоставили снимков материал, ако той не е от фонда на експозициите към Исторически музей – Котел.
Първата публикация в страницата „Музеи Жеравна“ дава информация за Старото класно училище (бел. ред Днешна художествена галерия „Христо Тодоров“). За нейното съставяне е използван цитат от книгата на Ана Нягулова „Родовата памет на Жеравна“ и снимка на Николай Димитров.
Страницата на музейните експозиции в Жеравна може да бъде посетена на следния линк:⤵️ https://www.facebook.com/muzeums.zheravna
ПРЕДИШНА НОВИНАДами от Котел с безплатни ваучери за обучение за DANCE NATION лидери
СЛЕДВАЩА НОВИНАНад 260 младежи участват в Националния театрален форум „Сцена под Сините камъни“ в Сливен