Днес Общинската организация на инвалидите Котел към СИБ /Съюза на инвалидите в България/, проведе свое отчетно събрание. На него председателят на организацията Диана Дончева запозна всички присъстващи с отчетния доклад на организацията, след което отправи благодарствени думи към едни от най-активните ѝ членове – г-жа Мария Желязкова и г-жа Иванка Казакова. Възрастните дами заявиха през миналата година желанието си да се оттеглят от активна дейност, но днес увериха останалите представители на организацията, че винаги ще могат да разчитат на тяхната компетентност.

„Едва ли има силни думи, с които бихме могли да опишем работата ви в Общинската организация на инвалидите в Котел. През всички тези години вие вложихте непосилни усилия, воля, упоритост и милосърдие  в името на хората в нужда. Изказваме нашата дълбока признателност и благодарност за делото в полза на нашата организация“, емоционално каза Диана Дончева, след което връчи на двете неуморни и сърцати котленки благодарствени писма от името на организацията, която представлява.

Днешното събрание продължи с отчет за дейността на Клуба на инвалида за отминалата 2023 година, доклад на Контролно ревизирана комисия /КРК/ за финансовото състояние на дружеството, както и с избор на нов председател и протоколчик.  От днес тези позиции ще се заемат от котленките Маргарита Радева и Смилена Колева.

Общинската организация на инвалидите Котел е създадена през 1989 година. Сред основателите ѝ е оттеглилата се Мария Желязкова. Организацията е една от най-старите НПО-та на територията на община Котел. През 2023 година организацията в Котел е с численост от 58 члена, а от началото на 2024 год., броят на членовете е 66.

Гости на събитието бяха Шериф Куванджъ – зам.-кмет на Община Котел, Веселин Василев – координатор на Регионалната организация на Съюза на инвалидите в Сливен и Десислава Пепелишева – директор на Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ към Община Котел.

ПРЕДИШНА НОВИНАПрограма на събитията в община Котел през месец април
СЛЕДВАЩА НОВИНАДа опознаем Котел, институциите, историята и личностите му по време на ваканцията си