С едноминутно мълчание общинските съветници на Сливен почетоха паметта на Петко Чолаков. Управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ почина внезапно на 1 юни. Поради тази причина местният парламент се събра на извънредно заседание днес, за да избере временно изпълняващ тази длъжност.

Предложението на кмета Стефан Радев беше тази позиция да се заеме от Маргарита Трифонова, която до този момент е главен счетоводител на дружеството и беше единодушно подкрепено от общинските съветници.

„Предложението за избор на временно изпълняващ длъжността управител е продиктувано от това, че има много неотложни неща, които да се свършат. Дейността на дружеството не е малка. Работещите в него хора са сериозен брой и не търпи отлагане да има представляващ „Общинска охрана и СОТ-Сливен“. Госпожа Трифонова е най-запозната с дейността и с текущите неща, които трябва да бъдат свършени в най-кратки срокове“, обясни кметът Стефан Радев.

Маргарита Трифонова работи в дружеството от 22 години като главен счетоводител. Завършила е висше икономическо образование и е магистър по специалността „Администрация и управление на системата на националната сигурност“. Притежава удостоверение за професионално обучение по професия „Охранител“, специалност „Физическа охрана на обекти“. Тя ще заема тази позиция до провеждане на конкурс за управител на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“, който трябва да се състои най-късно до 6 месеца.

ПРЕДИШНА НОВИНАПродължава ремонтът на покрива на сградата на минералните бани
СЛЕДВАЩА НОВИНАДелегация от Сливен посети град Ниш за празника на града