През септември Котел за първи път ще бъде домакин на планински маратон. Това стана ясно по време на среща, провела се вчера между кмета на община Котел Коста Каранашев, двукратния световен шампион по планинско бягане на къса и на дълга дистанция за ветерани от Португалия 2023 година –  Шабан Мустафа и експерта по трасиране на планински маршрути Алексей Василев.

Старт-финалът на най-новата спортна проява на Община Котел ще бъде на площад „Възраждане”. В нея могат да участват бегачи от цяла България без значение от тяхната възраст. Трасетата, по които те ще преминат са с дистанции – 10, 21, 42 и 65 км., а задължителното условие за тези, които ще бягат на дълги дистанции, е да имат навършени 18 години.

Очакването на организаторите на есенния планински маратон е в него да се включат много хора от цялата страна. Сред тях, освен Шабан Мустафа – многократен шампион на България по планинско бягане и по маратон, и последен българин, спечелил Софийският маратон през 2012 година, ще участват и други известни български планински бегачи.

Намерението на кмета на Котел е едно от трасетата на планинския маратон след време да се преведе за нуждите на любителите на маунтин байка в общината.

ПРЕДИШНА НОВИНАЗапочнаха първите беседи, част от кампанията „Чуй ме! Нито един повече!”
СЛЕДВАЩА НОВИНАБлагодарствен адрес до екипа на Отделението по хирургия