НАЧАЛО СПОРТ Котел е домакин на четвъртата възрожденска колоездачна обиколка „Раковски Гран При“

Котел е домакин на четвъртата възрожденска колоездачна обиколка „Раковски Гран При“

Днес от 14:00 часа, кметът на Община Котел Коста Каранашев ще даде старта на четвъртата колоездачна обиколка „Раковски Гран При“, Възрожденска обиколка Котел- Жеравна-Катунище. Стартът ще бъде срещу паркинга /пред централния вход/ на Районно управление – Котел, а в състезанието ще участват колоездачи от категории: „Мъже“, „Юноши старша възраст“, „Юноши младша възраст“, „Мастърс до 50 г.“ и „Мастърс над 50 г.“, „Любители“, „Жени“ и „Девойки“.

Колоездачите в категории „Мъже“ и „Юноши старша възраст“ ще трябва да направят 4 обиколки /120 км./ по маршрут Котел-Катунище-Жеравна-Котел. Класирането ще е по категории като колоездачите, които заемат от 1 до 5 място ще получат медали и парични награди. Първият преминал финала от двете групи в Котел, става носител на Купа “Г. Ст. РАКОВСКИ”.

Колоездачите в категории „Юноши младша възраст“, „Мастърс до 50 г.“, „Мастърс над 50 г.“, „Любители“, “Жени” и “Девийки”, ще трябва да направят 3 обиколки /80 км./, в района на селата Жеравна и Катунище. Финалът им ще е в с. Жеравна, а класирането им е по категории. Колоездачите, които заемат от 1 до 3 място, ще получат медали и парични награди.

За всички възникнали ситуации по време на колоездачната обиколка важат правилата от Наредбата за провеждане на колоездачни състезания на БФК и UCI.

Организатора си запазва правото за промени. За справки и допълнителна информация:

тел: 0895609694- организатор Е. Балев

тел: 0882 088884 –Гл. съдия Н. Петров

Събитието се организира от Община Котел и „СПОРТЕН КЛУБ ПО КОЛОЕЗДЕНЕ БЛУ РОКС“ Сливен.

ПРЕДИШНА НОВИНАОбластният управител бе гост на церемонията по случай 100-годишнината на ВМА – Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАМинистърът на отбраната Тодор Тагарев посети Центъра за подготовка на специалисти в Сливен