Четири проекта на Община Котел на обща стойност 17 383 100 лв. се очакват да бъдат финансирани със средства от държавния бюджет през 2024 година. Проектите са за изграждане на инфраструктурни обекти- общинска пътна и улична мрежи и ВиК инфраструктура.

„Община Котел има 4 изготвени проекта, за които има разрешение за строеж и одобрени изпълнители. Получили финансиране от държавния бюджет, още идната седмица може да започне работа по тяхното изпълнение“. Това каза кметът на Котел Коста Каранашев по време на среща с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и областният актив на партията.

Първият голям общински проект е за реконструкция на водоснабдителната и вътрешна водопроводна мрежа на с. Малко село. Той ще облекчи достъпа до питейна вода, както на жителите на Малко село, така и на тези, които живеят в селата Филаретово, Соколарци и Топузево.

Друг важен инфраструктурен проект, който от дълги години очаква финансиране е този за рехабилитация (основен ремонт) на общински път SLV 1003 отвеждащ към село Медвен. Ремонтът трябва да се извърши в участъка от кръстовището с Път II-48 (Ловен дом) до кръстовището с Път ІІІ-7006, а изпълнението и визията му ще бъде същата, като тази на вече направения път към с. Жеравна.

Община Котел ще очаква финансиране още за основен ремонт на най-дългата улица в село Ябланово – ул. „Котленски проход“, както и за реконструкция на ВиК по главна улица на кв. “Изток” в с. Градец.

Областният координатор на ПП ГЕРБ- Сливен Десислава Танева, посочи по време на срещата, че в настоящата година общините от областта, ще имат възможността да реализират общо 17 проекта и с тях ще се подобри качествено средата на живот на жителите им.

Присъстващите кметове, общински съветници и жители от различни населени места в областта, получиха уверение от Бойко Борисов, че регионалното министерство работи много активно и до 10 дни ще направи всичко възможно да приеме Правилник, по който общините ще бъдат финансирани, подавайки проектите си.

ПРЕДИШНА НОВИНАЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете от област Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАИвановден е!