Най-важното нещо на земята е жената! С тези думи на кмета Коста Каранашев започна четвъртият празник, посветен на Международния ден на жената в Котел. Тържеството се организира по идея на кмета и традиционно на него се канят дами, дали през годините своя принос в развитието на града. Кметът пожела на котленки още да бъдат здрави и дълги години да продължават да отстояват традициите на котленското семейство.

Празничната вечер премина в много забавни игри, които определиха и дамата, носителка на титлата „Мисис 8-ми март”. Тази година тя отиде при г-жа Ангелина Мавродиева, служител в „Домашен социален патронаж”-Котел.

За хубавото настроение на празника се погрижиха музикантите от оркестър „Котел”, които за миг не оставиха котленки по местата им. Танци и дълги хора се извиваха в залата на ресторант „Диавена”, която за пореден път се изпълни с много усмивки и създаде поводи за щастливи спомени.

Осми март беше отбелязан с празненства, организирани и от кметовете на кметства и в селата: Тича, Нейково, Кипилово, Градец, Остра могила, Боринци и Ябланово. Тази вечер, празникът ще бъде отбелязан и в село Стрелци.

ПРЕДИШНА НОВИНАГраждански инициативи, идеи и предложения в приемния ден на общинското ръководство
СЛЕДВАЩА НОВИНАДоброто победи злото в битка между бяла и черна „камила” на маскарадни игри в Младово