Кметът Стефан Радев ще бъде лектор във финалната конференция по проект „Развитие на фискалната децентрализация и подобряване на финансовото управление на местно ниво в България”. Проектът е изпълняван от Експертния център за добро управление към Съвета на Европа, в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България, Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Фондация за реформа в местното самоуправление и Форум гражданско участие.

По време на събитието ще бъдат представени основните изводи и препоръки относно необходимите реформи за по-голяма финансова автономност на общините, изготвени съвместно с международни експерти към Съвета на Европа. Участниците ще имат възможност да се запознаят с практики за финансово управление за увеличаване на местните приходи и с успешни модели на финансови стратегии за общините и поглед към бъдещото развитие.

Стефан Радев ще бъде говорител на панела „Реформа за децентрализация: поглед към настоящето и изграждане на бъдещето”. Поканата към него е отправена като кмет на една от бързо развиващите се общини в страната.

Конференцията ще се проведе на 16 април в София.

ПРЕДИШНА НОВИНАКотел отбеляза 203 години от рождението на Раковски
СЛЕДВАЩА НОВИНАСредно училище “Георги Раковски” отбеляза патронния си празник