Кметът Радев се срещна с посланика на Унгария в България Миклош Борош

Унгарският посланик в България, Н. Пр. Миклош Борош, посети Сливен. По време на визитата си той беше посрещнат в сградата на Общината от кмета Стефан Радев. Гостът не скри впечатлението си от Града под Сините камъни.

„Още на влизане в Сливен, ми направи впечатление колко е красив. Има атмосферата на средноевропейски град“, изтъкна посланик Борош.

Заедно със Стефан Радев обсъдиха и двустранните отношения на Сливен с побратимения унгарски град Печ, като гостът отбеляза, че се надява това приятелство да се развива и в бъдеще.

„Политическата ситуация в България на централно ниво е много променлива. Поддържането на международните връзки от местната власт обаче е много важно. Затова ви благодаря за чудесното партньорство и оставам на разположение за общи идеи и сътрудничество“, посочи посланикът.

От своя страна Стефан Радев заяви, че Сливен и Печ имат много добра комуникация помежду си, като в края на лятото самият той ще посети побратимения град в Унгария.

Кметът запозна Н. Пр. Борош с развитието на Сливен и богатата му история в текстилната индустрия. Миклош Борош поздрави своя домакин затова, че този отрасъл е запазен в града.

На срещата присъстваха също консулът Чаба Балог и почетният генерален консул на Унгария в България Йордан Йорданов. Тяхната визита в Сливен беше първата от обиколката им в източния регион на страната.

ПРЕДИШНА НОВИНАОт 1 юли започват планираните стрелби на „Батмиш“ за месеца
СЛЕДВАЩА НОВИНАПроф. д-р Костадин Ангелов: Няколко бомби са заложени в системата на здравеопазването през изминалите три години