В голямата зала на НЧ „ Св. Св. Кирил и Методий 1914“ днес се проведе тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет. На него се състоя церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания кмет на община Твърдица Мария Гвоздейкова – Златева, кметове по населени места и общински съветници.

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Твърдица Антон Драганов връчи на Мария Гвоздейкова – Златева символите на общинската местна власт – огърлицата и ключът на община Твърдица, като пожела успешен мандат и довършване на спечелените и започнати проекти от общината.

„Приемам много отговорно новата си роля и заявявам, че ще управляваме прозрачно и достойно. Оценявам, че ни е гласувано огромно доверие, на мен и на хората зад мен. Ще работим много усърдно, за да докажем, че наистина си е заслужавало. Ще служим достойно на всички“, заяви кметът на община Твърдица. 

По традиция най-възрастния общински съветник Христо Султанов продължи работата на сесията при дневен ред в две точки: 1. Избор на председател на Общински съвет Твърдица и 2. Разни /други въпроси/. С тайно гласуване в присъствието комисия от трима членове с председател Кольо Кадирев бе избран новият председател на Общински съвет – Мирослав Дяков. Той благодари за доверието, което му бе гласувано и пожела ползотворна работа на новият Общински съвет и Общинска Администрация в лицето на новия кмет Мария Гвоздейкова – Златева. По втора точка от дневният ред общинските съветници избраха членовете на временната Комисия за изработването на правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Твърдица.

След закриване на тържествената сесия пред сградата на община Твърдица Мария  Гвоздейкова – Златева бе посрещната от служители на Общинска Администрация и много граждани. Свещено иконом Иван Стойнов отслужи литургия за здраве, берекет и успешен мандат. По стара традиция с хляб и сол и менче с вода Мария Гвоздейкова – Златева влезе в сградата на община Твърдица и пое към своя мандат 2023-2027 година.

ПРЕДИШНА НОВИНАКметът на община Нова Загора Галя Захариева встъпи в длъжност на Архангеловден
СЛЕДВАЩА НОВИНАДнес почитаме свети великомъченик Мина