НАЧАЛО ВЛАСТТА ОТБЛИЗО Климент Шопов: Трябва да бъде изграден безплатен паркинг за пациентите на областната...

Климент Шопов: Трябва да бъде изграден безплатен паркинг за пациентите на областната болница в Сливен

Един от проблемите, пред които жителите на Сливен и областта са изправени ежедневно, е липсата на безплатно място за паркиране в района на областната болница. За това сигнализира народният предтавител от “Възраждане” Климент Шопов.

“Всеки ден, на стотици хора им се налага да посещават МБАЛ “Д-р Иван Селимински”, за да потърсят здравни грижи. По-голямата част от тях идват със собствен транспорт. Поради малкия брой паркоместа около здравното заведение, които са и част от Синята зона в града, на посетителите им се налага да търсят алтернативни варианти, паркирайки своите автомобили на непозволени места или на такива с по-голяма отдалеченост”, заяви Климент Шопов.

По думите му, за хора в тежко физическо състояние, такива в по-напреднала възраст или с малки деца, липсата на безплатно място за паркиране създава сериозни затруднения и дискомфорт. “Дори с влошено здравословно състояние, човек не може да паркира и да се прегледа спокойно”, коментира още Шопов.

“За сравнение, около по-голямата част от спешните медицински центрове в страната има обособени безплатни паркинги или такива с гратисен период, какъвто тук няма”, бе категоричен Шопов.

“Припомняме на гражданите на Сливен, че печалбата от Синята зона за 2022 г. е над 600 хил. лв. В тази връзка,  ние от „Възраждане – Сливен“, предлагаме да бъде създадена работна група от специалисти, която да проучи възможността за изграждане на безплатен паркинг за посетители зад МБАЛ “Д-р Иван Селимински”, над коритото на река Селищна”, заяви в заключение народният представител.

ПРЕДИШНА НОВИНАИздирват неизвестен, който лепи стикери на светофарите в Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАДнес е Преображение Господне