Един от проблемите, пред които жителите на Сливен са изправени ежедневно, е лошото състояние на инфраструктурата, в частност тротоарите. За това алармира народният представител и кандидат за кмет от “Възраждане” Климент Шопов.

“Рушащи се тротоари, липсващи плочки, неравности, стърчащи и опасни елементи, това са само малка част от препятствията пред пешеходците. В редица части на града тротоарът липсва, а хората са принудени да се движат на пътното платно заедно с автомобилите. Дори по основни булеварди и централни улици е невъзможно да се ходи пеш. Нима никой в Общината не вижда трагичното състояние на тротоарите?”, коментира Шопов. 

По думите му, общата дължина на тротоарната мрежа в Сливен е 640 км, като обновяването й в рамките на един мандат би било практически и финансово невъзможно, но решение на проблемa има.

“Ние ще предложим приоритетно да бъдат ремонтирани зоните с висок поток от хора, намиращи се около училища, ясли, детски градини, площадки, болнични заведения и пенсионерски клубове. Смятаме, че около тях е задължително да се поднови тротоарната настилка, а там където липсва, трябва да се изгради нова”, бе категоричен народният представител. 

“Основен приоритет в нашата програма е подобряване на средата на живот. Подкрепете ни на предстоящите местни избори! Време е за Възраждане! Възраждане за Сливен!”, призова Климент Шопов.

ПРЕДИШНА НОВИНАКметът Стефан Радев даде висока оценка за работата на Общинския съвет
СЛЕДВАЩА НОВИНАСтефан Радев: Любовта към природата и грижата към околната среда започват с личния пример