За втора поредна година Нова Загора ще посрещне изпълнители на стари градски песни от цялата страна. Националният фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“ ще се проведе от 5 и 6 октомври. Събитието е организирано от Община Нова Загора, НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ и ГСГ „Танголита“. Фестивалът е традиционен и се провежда в рамките на празника на Нова Загора – 14 октомври – Петковден. В него могат да участват непрофесионални вокални изпълнители над 18 г. в 3 категории: „Индивидуални изпълнители“, „Камерни състави“ и „Вокални групи“.

Фестивалът има конкурсен характер и тази година професионалното жури ще бъде в състав -председател Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно предаване и членове Галя Захариева-кмет на Община Нова Загора, доц. д-р. Дончо Донев – хоров диригент, Андония Спасова – директор на ОШИ „Илия Аврамов“ и Петко Танев – музикален педагог, ръководител на ВГ „Танголита“. Ще се оценяват музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното представяне.

Срокът за записване е до 31 август. Заявка за участие може да подаде чрез електронната форма в сайта на фестивала (www.sites.google.com/view/tangolitanz), както и на адрес: 8900 гр. Нова Загора, пл. „Свобода“ №4, НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ или по електронна поща: festival.tangolita@gmail.com

ПРЕДИШНА НОВИНА„Лятна академия“ отвори врати в Младежки дом – Сливен
СЛЕДВАЩА НОВИНАЦърквата в Раково има нова, уникална икона за храмовия празник на селото