Корнелия Нинова трябва да продължи да ръководи БСП, за да завърши започнатите реформи и процеса на модернизиция на партията. Това заяви общинският съветник д-р Събина Петканска-Вълева.
Изборът на нов лидер ще е през октомври, реши Националният съвет на БСП в събота. До конгреса през ноември социалистите ще трябва да сменят всичките си ръководители – от местните структури до председателя.
“Бивши и настоящи членове на партията се опитват да упражняват натиск, настоявайки Нинова да не се кандидатира за нов мандат като председател на партията и да се оттегли от лидерското място. Не мога да се съглася с подобни призиви. По време на своето управление Нинова води редица битки на различни фронтове и ги спечели. Под нейното ръководство БСП се запази като опозиция на ГЕРБ, въпреки натиска на олигарсите в партията. Нека не забравяме също, че тя успя да “опази” партията и от опитите на президента да овладее БСП. Ако Румен Радев беше сложил ръка на партията, това щеше да превърне БСП в аторитарна партия, защитаваща не национални, а лични интереси”, коментира д-р Петканска.
По думите й, въпреки появата на нови политически проекти като “Продължаваме Промяната, “Има такъв народ” и “Възраждане”, както и непрестанните атаки от свои и чужди, Корнелия Нинова е показала лидерски качества и успяла да доведе до консолидиране и затвърждаване на позициите на партия.
“За разлика от останалите политически формации в парламента, БСП е единствената нелидерска партия с устав, основан на демократични принципи на функциониране”, заяви още д-р Петканска.
Спред нея, днес, повече от всякога БСП се нуждае от нови, авторитетни, почтени и необременени личности с леви идеи. “Реформата на партията е в ход. Предстои пълна смяна на областни и общински ръководства по места. Вярвам, че само под ръководството на Корнелия Нинова може да завърши пълното обновяване на БСП, увеличвайки влиянието на партията в национален план”, каза в заключение д-р Петканска.
ПРЕДИШНА НОВИНАПрез март се очаква да бъдат обявени обществени поръчки за реконструкция на жп гарата в Нова Загора
СЛЕДВАЩА НОВИНАВ Котел започна записването за дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон