Студентите от български и чуждестранни висши училища могат да проведат своя пълноценен летен стаж във всички структури на държавната администрация в цялата страна, в рамките на Програмата за студентски стажове в администрацията, управлявана и координирана от Министерския съвет.

Кандидатстването е онлайн, стартира на 23 март и продължава до 9 май 2024 г.

Избирайки стаж по програмата, студентите получават възможност да се запознаят с устройството и функциите на българската държавна администрация, да придобият практически опит и нови професионални умения, да прецизират личните си планове за кариерно развитие. Близо 500 са вече отворените позиции за студентски стажове от структурите на администрацията.

Всички позиции за стаж се публикуват на специализирания модул на Портала за работа в държавната администрация – https://jobs.government.bg/PJobs/ . За да се гарантират оптимални възможности за избор на студентите, обявите са селектирани по област на висше образование, а не по професионално направление.

Минималната и максималната продължителност на стажовете е от 5 до 20 работни дни, което позволява на студентите да осъществят повече стажове, без да нарушават учебния си процес.

Публикуването на обявите, първоначалният подбор на кандидатите и класирането се осъществяват изцяло онлайн на портала. Провеждането на интервютата и на самите стажове може да бъде както присъствено, така и дистанционно. Стажовете са неплатени.

ПРЕДИШНА НОВИНАВеселина Тонева бе избрана за замeстник-председател на Общински фонд „Култура“
СЛЕДВАЩА НОВИНАЗа Деня на социалната работа Община Сливен връчи първите си отличия на изявени служители