Доброволци от формирование “Железни врата” се включиха при потушаването на пожар в къща в село Божевци. Благодарение на тяхната намеса няма сериозни последствия, съобщи инж. Снежана Кънева от общински отдел „Сигурност и управление при кризи“.

“Много значимо е обстоятелството, че в този район имаме доброволци и автомобил. Първи реагираха и така беше минимизиран рискът от по-голямо бедствие”, обясни инж. Кънева.

Колата на доброволческото формирование, заедно с кмета на село Стара река Николай Стефанов, са пристигнали първи на място. Благодарение на тяхната намеса огънят не се е разпространил към други имоти. Собственикът на пострадалата къща живее сам. За щастие той не е пострадал. На място е пристигнал и екип на пожарната.

Кметът на община Сливен Стефан Радев изрази задоволство, че в района има доброволци и автомобил, който Община Сливен предостави за дейността и нуждите на “Железни врата”.

“Този случай е поредно доказателство, че работата на доброволците е от изключително значение. Благодаря за готовността им винаги да се отзовават при нужда”, заяви Радев.

Доброволческото формирование “Железни врата” е едно от четирите, които действат на територията на община Сливен. В края на годината бяха създадени “Циклон” и “Вихър”. Четвъртото е “Грамадите”. Със създаването на последните две Общината попълни лимита по стандарт за 40 доброволци.

ПРЕДИШНА НОВИНАУченици от котленско с послания за здраве и берекет по повод ромската Нова година
СЛЕДВАЩА НОВИНАУченици от гимназията по текстил „Добри Желязков“ в Сливен гостуваха в МТСП по случай ромската Нова година