НАЧАЛО СЛИВЕН Дни на отворени врати в РЗИ – Сливен

Дни на отворени врати в РЗИ – Сливен

Регионалната здравна инспекция в Сливен организира Дни на отворени врати. Инициативата е част от националната АНТИПСПИН кампания и ще се проведе в периода от 14 до 30 август.

От здравната инспекция информират, че всеки желаещ може безплатно и анонимно да направи проверка на своя ХИВ статус чрез изследване в Лабораторията за вирусологични изследвания, която се намира на адрес: гр. Сливен, ул. „Пейо Яворов“ № 1 и работи от понеделник до петък, от 09.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 14.30 ч.

На 31.08.2023 г., четвъртък, подвижен консултативен кабинет ще бъде разположен на пл. „Свобода“ в гр. Твърдица за времето от 10.00 до 13.00 ч., като на всеки един може да се извърши безплатно и анонимно изследване.

Доброволци от Български Младежки червен кръст в Твърдица ще предоставят информационни материали и ще провеждат анонимна анкета с цел популяризиране на отговорно сексуално поведение.

Кампанията има за цел да се насърчат и обединят усилията на различни институции и организации за разширяване на обхвата на тестване, повишаване информираността на населението относно предимството на изследването за ХИВ, ранно откриване на заразените лица и своевременното им насочване за лечение.

ПРЕДИШНА НОВИНАЗдравната вноска за безработните вече е 31,20 лв.
СЛЕДВАЩА НОВИНАМирослав Маринов: Дърва за тази зима ще има