1 юни е един от любимите празници на българина, защото това е денят, в който безгрижно и свободно празнуват, най-малките–децата. Задължителен детайл от празника е времето, прекарано с любимите малчугани във веселие и смях. Точно затова общинското ръководство в Котел възложи тази година детският празник да се организира от учениците-аниматори на средно училище „Георги Ст. Раковски“, с които си партнира много успешно.

Програмата на младежите пренесе децата в един вълшебен свят, в който главна роля имаха най-малките котленчета. Децата играеха, рисуваха, пяха и се смяха до насита, но се и потрудиха усърдно, за да спечелят много награди от състезанията с магическо кубче, шарени обръчи и чаши, мини голф и много други.

По-големите пък показаха, че се подготвят активно за предстоящия Международен шахматен фестивал, в края на юни. Те побързаха да се включат в сеанса, който традиционно Общината организира по случай детския празник.

Международният ден на детето по традиция е изпълнен с много забавление, усмивки, шарени балони и лакомства. И тази година Община Котел се погрижи да осигури прекрасна празнична торта, която децата с удоволствие изядоха в края на тържеството.

Общинска администрация Котел отправя благодарност към г-жа Славка Докова и нейните момчетата и момичетата, които се раздадоха за най-малките жители на града, като им пожелава много нови професионални предизвикателства.

ПРЕДИШНА НОВИНАПоздрав на кмета Коста Каранашев към децата от община Котел
СЛЕДВАЩА НОВИНАПлощадки за фитнес на открито ще бъдат изградени в Ябланово, Пъдарево и Мокрен