Нов пътен и пешеходен надлез предстои да бъдат изградени по част от жп линията на град Кермен в община Сливен. С тържествен водосвет и символична първа копка, днес бе дадено началото на дейностите. Те са част от проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, фаза 2″ на Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Сред гостите на събитието бяха зам.-кметът Камен Костов, кметът на Кермен Живко Жечев, управителят на фирмата-изпълнител ДЗЗД „БМ Инженеринг” – инж. Борислав Беширов, представители на консултантската фирма и местни жители.

Строителството обхваща изграждане на  2 нови – пътен и пешеходен надлези на км 158+777, в района на жп гарата в Кермен и на км 160+300 в железопътния участък в междугарието с. Коньово – Кермен.

Основната цел за изграждане на новия пътен надлез край Кермен и премахването на съществуващия прелез, е безопасността на местните жители и на селскостопанските животни, сподели зам.-ръководителят на проекта инж. Емил Манчев от Национална компания „Железопътна инфраструктура”. „През новото съоръжение ще могат да преминават животни, моторни превозни средства, а по тротоарите, които ще бъдат изградени отстрани на конструкцията, ще могат да се движат пешеходци”, поясни инж. Манчев. Относно изграждането на новата пасарелка в района на гарата, той посочи, че ще бъде на мястото на стария железопътен прелез, като ще бъде достъпна и за хора с увреждания.

Срокът за изпълнение на строителните дейности е до 31 август 2024 г. Стойността на обекта възлиза на близо 3 млн. и 400 хил.лв. Финансирането е по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020, чрез средства от Кохезионния фонд и от националния бюджет.

ПРЕДИШНА НОВИНАПрограма на събитията през месец март в Община Котел
СЛЕДВАЩА НОВИНАУченици от СУ “Йордан Йовков” отбелязаха Деня на розовата фланелка