На днешната сесия общинските съветници приеха промените в правилника за работа на Общинския съвет и постоянните му комисии. Част от новите промени предвиждат: откритите заседанията да бъдат предавани пряко на интернет страницата на Общински съвет – Сливен; за заседанията на постоянните комисии да се води протокол, в който се отразява поименното гласуване; питанията заедно с техните писмени отговори, предложения и становища също да бъдат публикувани; промяна в процедурата за избор на председател на местния парламент и други.

„Целта ни е да върнем доверието на нашите съграждани в политиците, като направим работата ни в общинският съвет по-прозрачна“, заяви Филип Кънев, общински съветник от групата на Възраждане и вносител на промените.

Освен измененията в правилника, от Възраждане предложиха да бъдат направени такива  и в наредбата за взимане на общински дълг. Очаква се тя да бъде гласувана в някоя от следващите сесии на Общински съвет- Сливен.

ПРЕДИШНА НОВИНАКакво свърши кабинетът в седмия месец от управлението
СЛЕДВАЩА НОВИНАОбщинските съветници от “Продължаваме Промяната”: Няма да подкрепим увеличаване на заплатите на общинските съветници, докато не се отчете реално свършена работа за хората в община Сливен