НАЧАЛО МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023 БСП – Сливен се регистрира за участие в местните избори

БСП – Сливен се регистрира за участие в местните избори

БСП – Сливен се регистрира днес за участие в местните избори на 29 октомври. Документите в Общинската избирателна комисия бяха внесени от кандидата за кмет на община Сливен и водач на листата за общински съветници ген. Кольо Милев, заедно със сливенските социалисти д-р Събина Петканска и Мария Чомпова.

Милев коментира пред журналисти, че той и екипът му ще работят за подобряване на икономическия и инвестиционен климат в община Сливен. “Нашата цел е хората да получават по-високи доходи и да имат нормани условия и среда на живот. Искаме градът ни да се превърне в средище на спорта и културата, с развит туризъм, място, където всеки да се чувства добре“, допълни още кандидатът за кмет на БСП.

Ген. Кольо Милев беше кмет на община Сливен в периода от 2011 до 2015 година и народен представител от парламентарната група на „БСП за България“ в 44-ото и 45-ото Народно събрание. 

През 1976 г. завършва Военното училище във Велико Търново със специалност „Подемно-транспортни, пътно-строителни и специални машини“, а през 1983 г. и Военната академия в София. До 1996 г. е командир на Инженерно-сапьорния полк в сливенското село Сотиря. От 2008 г. до 2010 г. е бил и командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Удостоен е с офицерско звание бригаден генерал.

ПРЕДИШНА НОВИНАПочитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
СЛЕДВАЩА НОВИНАПротест на селскостопанския сектор блокира пътни артерии